EUROPA OCH ”HIGH-TECH”

  • 15 mar 2021
  • elkraft, energi, SER

image: EUROPA OCH ”HIGH-TECH”

Europa behöver bli mer självförsörjande på ”high-tech”. EUREL har tagit fram två spännande dokument som handlar om situationen för modern högteknologi inom industrin i Europa. Som SER-medlem har du chansen att göra din röst hörd genom att kommentera EURELs dokument, och därigenom få vara med om att sätta Europa på kartan inom high-tech. Kommentarerna skickas till EUREL´s kontaktperson Inger Björklind Bengtsson inger.bjorklind@gmail.com som vidarebefordrar kommentarerna till Celine Oeyen, EUREL Secretary General. Kommentarerna ska vara inkomna före den 29 mars, 2021. LÄS DOKUMENTEN HÄR:

Technological Sovereignty: Methodology and Recommendations

Battery Systems for Multiple Units Emission-free drives powered by lithium-ion cells

SER är anslutet till EUREL, en samarbetsorganisation mellan europeiska systerföreningar. Ett viktigt arbete inom EUREL är bland annat att systematiskt skapa förutsättningar för att Europa ska bli självförsörjande på high-tech. I arbetet har EUREL tagit fram två spännande dokument:

Technological Sovereignty: Methodology and Recommendations,
Battery Systems for Multiple Units Emission-free drives powered by lithium-ion cells

EUREL och SER och alla andra landsorganisationer önskar att dokumenten görs tillgängliga för alla medlemmar och att de ska kunna kommentera dem. Framförallt DOC04 är intressant eftersom det adresserar Europas behov av att systematiskt bli mer självförsörjande på ”high-tech”.

Kommentarerna skickas till EUREL´s kontaktperson Inger Björklind Bengtsson
inger.bjorklind@gmail.com som vidarebefordrar kommentarerna till Celine Oeyen, EUREL Secretary General. Kommentarerna ska vara inkomna före 29/3, 2021.

Inger Björklind Bengtsson är även EUREL´s kontaktperson för publicering av EUREL-dokumentation till SER-medlemmar, utsedd av SER liksom andra landorganisationer.

SER är medlem i EUREL, Convention of National Electical Engineers of Europe.
EURELS mål är att underlätta informationsutbyte och främja en bredare spridning av vetenskaplig, teknisk och relaterad kunskap som är relevant inom elektroteknik. SERs samarbete med EUREL innebär att våra medlemmar får möjligheten att delta på olika studieresor och ställa upp i spännande tävlingar med chansen att vinna fina priser. 


 
Styrelseledamot I EUREL är Jan Danielsson (SER), jan.danielsson@ser.se