Öppna föreläsningar på KTH

  • 11 nov 2020

Simulerade cyberangrepp för säkrare IT-system

Pontus Johnson, professor i nätverk och systemteknik på KTH, berättar om sin forskning i området.

Utvecklingen från ett industrisamhälle till ett digitalt samhälle har inneburit många fördelar men även lett till nya risker. Vi har överlåtit förvaltningen av infrastruktur, våra finansiella system och mycket av vårt intellektuella kapital till datorbaserade system. Det har emellertid visat sig svårt att säkra dessa system; de kan ofta bli hackade. Myndigheter, företag och privatpersoner blir i allt större utsträckning utsatta för cyberangrepp och motiven kan vara såväl ekonomiska som politiska.
Eftersom större cyberattacker riktade mot samhället kan få svåra konsekvenser behöver vi utöka våra ansträngningar att minska samhällets digitala sårbarhet.

Välkommen till en öppen föreläsning där Pontus Johnson, professor i nätverk och systemteknik på KTH, berättar om sin forskning i området. Pontus beskriver hur man simulerar angrepp mot programvarubaserade system på ett sätt som liknar krocksimuleringar för bilar. Att testa systemen på det här sättet gör att man kan hitta svagheter redan i designfasen, innan de leder till skada.

Pontus är även föreståndare för ”Centrum för cyberförsvar och informationssäkerhet”.
som startades i januari 2020.

NÄR: Torsdag 26/11 kl. 17:00–17:45.
HUR: Digitalt via Zoom. Vid anmälan får du en länk som du kan ansluta till via webbläsare.

Till sida för anmälan och mer information om KTH:s öppna föreläsningar.