SER-prize

  • 4 maj 2016

image: SER-prize

Årets vinnare av Svenska Elektro- och Dataingenjörers Riksförenings , SER- Prize, är korade!

Det är mycket glädjande att få dela ut ett pris riktat till ingenjörens smarta bidrag till en smart och hållbar samhällsutveckling. Hjälp oss att fortsätta promota Sveriges fantastiska ingenjörskår och nämn detta i era sociala nätverk!

Sveriges Elektro- och Dataingenjörers Riksförening, SER.se, har i år tilldelat sitt pris för en smart och hållbar samhällsutveckling, SER Prize, till Thomas Öström och Joachim Karthäuser för sitt arbete bakom Climeon (climeon.com) med motiveringen: Genom att adressera ett av de viktigaste problemen i världen, tillgång till miljövänlig elektricitet, dessutom med en innovativ lösning som baserar sig på restvärme som annars bara hade gått till spillo, har Climeon potential att göra en insats för en bättre miljö för alla.

SER junior Prize, för årets bästa exjobb, har tilldelats Gabriel Jönsson och Max Andersson för sitt examensarbete runt en FPGA baserad PCI Express controller med motiveringen: Att kunna styra snabba processer i realtid kommer alltid att behövas inom processindustrin. Gabriel och Max har med sin programmerbara PCI-controller bidragit med en pusselbit i ett sådant system.

Båda priserna kommer att delas ut efter SER’s årsmöte den 11 maj på KTHs bibliotek, Osquars backe 31, Stockholm. Årsmötet startar kl 18.00 och prisceremonin beräknas början kl 18.30. Alla pristagarna kommer då att presentera sig och sina arbeten, och publiken kommer få möjlighet att ställa frågor. Alla intresserade är välkomna att delta efter 18.30.

Du kan anmäla dig till årsmötet här: