Internationellt

Rapport från EURELs Exco-möte i Graz, Österrike

Arbetsmötet leddes Prof. Vaida från SIER, Rumänien och vVärd var Energie Steiermark, där vi fick låna ett konferensrum på 10:e våning med en milsvid utsikt över Graz.

International Management Cup

EUREL bjuder in till International Management Cup för 2016, en tävling för studenter i att leda ett simulerat företag ur alla aspekter. Finalen går av stapeln i Bukarest 21-23 september.

Anmälan är öppen nu!

Young Engineers Seminar

Young Engineers Seminar 2016 hos EU är inbokat till 6-8 jui, och som vanligt får deltagarna en grundlig genomgång av hur EU och dess institutioner fungerar, prata med politiker och andra som jobbar inom EU.

Är du studentmedlem i SER, eller studerar inom elektroområdet ska du absolut skicka in en ansöka!

Anmälan är öppen!

Rapport om Energiproduktion och lagring i framtiden

Arbetsgrupperna kring Energilagring och Cybersäkerhet jobbar vidare och rapporten om Energilagring är tekniskt färdig, men ännu inte publicerad.

Polens SEP fyller vakant ExCo-plats

Vi har också fått en ny medlem i ExCo, Jacek Nowicki från polska SEP. jacek.nowicki@sep.com.pl

Margaretha Eriksson

Världen krymper. Moderna ingenjörer har hela världen som arbetsfält. I sitt arbete har man daglig kontakt med metropoler och småorter lite var stans på klotet. Forskare samarbetar över gränserna. Med flyg kan du arbetspendla med hela Europa. Med Internet kan du ha erfarenhetsutbyte med hela världen. SER hjälper dig att knyta internationella kontakter. SER samarbetar med den engelska organisationen IET och den amerikanska IEEE.

Genom samarbetsorganisationen mellan de europeiska elektroingenjörsföreningarna, EUREL (Convention of National Societies of Electrical Engineers of Europe), får du kännedom om internationella konferenser och information om olika EU-gruppers projekt. Organisationen främjar också samarbetet mellan föreningarna, som leder till evenemang och erbjudanden för dig som enskild medlem. EUREL anordnar Young Engineers Seminar, som har blivit en succé för unga ingenjörer.

SER har de internationella kontakterna, men det är upp till dig som medlem att utnyttja dem.